SZÁRAZ VÖRÖSBOR
Borleírás
Rubinvörös a pohárban, illatában a cseresznye, a piros gyümölcsök és a rózsabors jegyei dominálnak, amelyeket fűszerpaprikás jegyekkel egészülnek ki. Vibráló ízvilág, kifinomult tanninok és hosszú gyümölcsös lecsengés.
Fogyasztási javaslat
Ideális párosítás tipikus magyar paprikás ételekkel, húsos előételekkel. Fogyasztási hőmérséklet: 16-18 °C
Borkészítés és érlelés
A leszüretelt szőlőt azonnal a pincébe szállítottuk és bogyóztuk. Az alkoholos erjesztés 28 °C-os ellenőrzött hőmérsékleten zajlott, rozsdamentes acéltartályokban, hogy megőrizzük a fajta aromáit. A malolaktikus erjedés végével kíméletesen préseltük, majd a bort második és harmadik töltésű magyar tölgyfahordókban 8 hónapig érleltük.
1 849 Ft
7164 Bátaapáti,
Hűvösvölgy u. 4. Magyarország