SZÁRAZ VÖRÖSBOR
Borleírás
Mély rubinvörös színű. Erdei gyümölcsök, áfonya, szeder gazdag illatával, és az ibolya könnyed virágos jegyeivel. Zamatos íz, közepes test és lágy lecsengés.
Fogyasztási javaslat
Tökéletesen párosítható vadételekkel, steakkel illetve kecskesajttal kéksajttal. Próbálja ki egy krémes quiche lorraine-nel is. Fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C
Borkészítés és érlelés
A leszüretelt szőlő azonnal a feldolgozóba került, ahol gondos válogatást követően bogyóztuk. Az alkoholos erjedés rozsdamentes acéltartályokban, 28 °C-on szabályozott hőmérsékleten 14-16 napig zajlott, ezután kíméletesen préseltük az alapanyagot. A malolaktikus erjedés befejeztével a bor magyar tölgyfa barrique-ba kerül, ahol 14 hónapig érlelődik.
5 900 Ft
7164 Bátaapáti,
Hűvösvölgy u. 4. Magyarország